Doodle Trimsalon COYA
Gespecialiseerd in labra en goldendoodles

Behandelingen bij Doodle Trimsalon Coya


Puppy gewennings uurtje:

In dit uurtje kan uw labradoodle, Barbet, Cobberdog of Golden Doodlewennen aan de trimsalon de trimtafel en trimspulletjes, maar ook aan mij. Dit gebeurt voor uw hond op ongedwongen en vriendelijke manier. Mijn eigen honden zijn niet aanwezig in de salon.

Tijdens het puppygewenningsuurtje laten wij de hond op rustige en kalme manier kennis maken met de trim attributen en knip ik rondom de oogjes, voetzooltjes en poepertje en genitaliën vrij van overtollig haar. Verder borstel ik uw hond en geef ik u tips en tricks over hoe u, thuis, zelf het borstelen zelf het beste kunt opbouwen. 

Voor uw hond is dit spannend en nieuw en veelal zal uw hond niet begrijpen wat er van hem of haar wordt verwacht. Dit lossen wij op met kleine, gezonde beloningssnoepjes. Het is handig om uw hond dus niet te veel eten te geven voor u met uw hond bij ons in de trimsalon komt. 

Als uw doodle een slechte eter is, dan is het handig om zelf zijn lievelingssnoep of -worst mee te nemen. Bij het puppygewenningsuurtje mag u aanwezig zijn. Zo ziet u hoe wij op speelse, vriendelijke wijze met uw hond om gaan. En voor u, als hondenbezitter, is het wellicht ook de eerste keer dat u in een trimsalon komt.

Voor het puppygewenningsuurtje is uw hond welkom vanaf de leeftijd van 4 maanden.

Trimbeurt:

Uw hond wordt in model gebracht met de effileerschaar en tondeuse met opzetkam. De lengte van de vacht wordt bepaald door verschillende factoren zoals de structuur en de dichtheid van de vacht en daarin adviseer ik dan ook. Maar ook uw wensen tellen mee. 

Verder worden ook, indien nodig en gewenst, de nagels geknipt, de oren gereinigd en geplukt. Indien uw hond ernstige klitten of vilt heeft kan het zijn dat het model niet kan worden aangehouden. In dit geval wordt er met u overlegd en wordt uw hond geschoren op een kortere lengte. De kortere vacht is om pijn te voorkomen of zelfs weg te nemen. Het belang van uw hond staat bij ons altijd voorop! Helaas is het voor de hond te veel afleiding wanneer het baasje of bazinnetje tijdens de trimbeurt aanwezig is. 

U bepaalt zelf wanneer u uw hond voor de eerste keer wilt laten trimmen, dit kan vanaf 6 maanden oud. De honden worden vervolgens, om de 8, 10, 11 of 12 weken getrimd, dit is aan u. Wij zijn ten aller tijden bereid om u te voorzien van advies om de hond eerder of later terug te laten komen voor de trimbeurt.

Tussentijdse onderhoudsbeurt:

Tussen de gewone trimbeurten door kunt u een onderhoudsbeurt inplannen. Dan wordt uw hond goed geborsteld, gecontroleerd op klitten en indien mogelijk deze klitten er dan uitgeborsteld. Ook worden de oogjes, voetzooltjes, poepertje, genitaliën vrij geknipt. En zo nodig en gewenst worden ook de nagels geknipt en de oren gereinigd en geplukt.